18 januari 2020

Zo goed als ik me weer voelde, zo slecht ik me daarna weer voelde. O.a. moe, slecht slapen, buikpijn en botpijn (botpijn komt door de injecties die ik kreeg). Het is gewoon iedere keer weer afwachten hoe mijn lichaam er op reageert. Gelukkig kunnen ze het aardig verhelpen met de juiste medicijnen zodat het sneller weer weg is.

Vanochtend vroeg opgestaan om eerst weer een injectie te halen hier in het gebouw waar we verblijven en om vervolgens naar het ziekenhuis te gaan om de picc-line aan te brengen. Hiermee kunnen ze morgen mijn babystamcellen via het bloed uit mijn beenmerg halen en de volgende dag weer teruggeven. Ook kan via deze lijn de medicijnen en de 2e ronde chemo, morgen en maandag, toegediend worden.

Voor dat ik door de zuster werd opgehaald voor het plaatsen van de pick-lijn ging het eerst helemaal mis. Ik was sowieso al heel moe, maar vervolgens brak het zweet me opeens uit en werd ik helemaal duizelig. Ik zei tegen Jeroen ik voel me niet goed. En daarna opende ik mijn ogen en lig ik op bed in een kamer en staan er opeens een heleboel mensen om me heen🙄
Ik was dus knock-out gegaan. Mijn hartslag was veel te hoog en mijn bloeddruk te laag zeiden ze. En misschien komt het ook nog door de afgelopen dagen dat ik me al niet lekker voelde.
Maar daarna hebben ze de picc-line gelukkig gewoon kunnen plaatsen.

Morgen gaan ze eerst kijken of ik genoeg goede stamcellen bij elkaar heb verzameld om er uit te halen. Dit moet één miljoen x je lichaamsgewicht zijn. Dus ik heb er een heeeeeleboel nodig🙈😉.
Gisteren hadden twee patiënten niet genoeg dus die kregen een extra injectie en hebben ze vandaag voldoende stamcellen er uit kunnen halen.

De picc-line doet pijn en ben erg moe. Dus om 19.15u ga ik weer een injectie halen en daarna ga ik lekker op tijd naar bed vanavond.

Jeetje en zo zijn we alweer twee weken verder…

19 januari 2020

Gisterenavond ging ik om 19.15u de ‘laatste’ injectie halen voor dat de stamcellen er vandaag uit zouden worden gehaald. Ik was helemaal aan het klappertanden en had het ijskoud. Nu bleek dat ik koorts had. Ook weer medicijnen voor gekregen. Vervolgens daarna gelijk naar bed. Hele slecht nacht gehad. Lag boven op de lakens, want ik had het nu juist weer bloedheet. En ik had veel pijn in mijn hoofd (botpijn) en van de katheter. Jeroen heeft vanochtend om 6.00u een zuster laten komen. Ik had geen koorts meer dus dat was wel positief. Mijn bloeddruk was te laag. Ik kreeg weer medicijnen voor de pijn.

Om 9.30u gingen we naar de kliniek (Clinica Ruiz) toe. Ik kreeg eerst een bloedtest. Na een half uur werd ik apart geroepen door de artsen. Ze zeiden dat ze aan mijn bloed konden zien dat er vandaag niet goed genoeg stamcellen uit mijn bloed kon worden gehaald😔 Dus ik kreeg weer een injectie om de stamcellen op te wekken en vanavond nog een en dan hopelijk gaat het morgen wel lukken🤞🤞🤞

Dus ik ben nu een klein beetje verdrietig dat mijn lichaam zo tegenwerkt.😥 Maar zowel de artsen, zusters, personeelsleden van hier zijn allemaal zo ontzettend lief voor me. Ze zeggen maak je ik geen zorgen. Je gaat niet naar huis zonder de stamceltransplantatie, het komt goed.
So fingers crosse…🤞🤞🤞

En al jullie gelukwensen via facebook, appjes, helpt mij ook heel erg om er door heen te komen, dank jullie wel😘😘😘

En gelukkig is Jeroen bij me. Hij geeft me zo veel steun en liefde😍🥰

Ik ga nu lekker op bed liggen en netflixen, facebook, powernapjes….

20 januari 2020

Vanochtend weer naar de kliniek en opnieuw bloed afgenomen en yes! ik mocht door voor het uithalen van de stamcellen😊
Na het uithalen van de stamcellen ben ik weer knock-out gegaan net als eergisteren in het ziekenhuis🤦‍♀️ Maar het gaat nu weer aardig goed met me.

Daarna wachten op de uitslag. Drie uur later……krijg ik te horen dat ik 817 miljoen stamcellen heb! (ik had er 1 miljoen x mijn gewicht nodig) Yes!! Yes!!😀😀😀

Nu krijg ik chemo (5 uur) er achteraan om de rest van de stamcellen kapot te maken.

We waren hier om 7.30u en we zijn hier nog wel tot 19.30u. Dus een lange dag, maar ik voel me erg blij dat mijn lichaam toch weer meewerkt.

Op de foto staat een van de fantastische doktoren hier en je ziet daar dus ook mijn zakje met babycellen die ik heb verzameld.

Nu even slapen, ben erg moe. Maar ik wilde jullie even op de hoogte houden😘