Wie ben ik?

Mijn naam is Cynthia Holtkuile, ik ben 35 jaar en ik woon samen met mijn man Jeroen en dochter Esmee van 4 jaar in het prachtige dorp Gorssel. Tot voor kort werkte ik als tandartsassistente, maar sinds mei 2019 zit ik weer volledig in de ziektewet.

Hoe het begon

Op vrijdag 4 maart 2016 hoorde ik van de neuroloog de diagnose MS (Multiple Sclerose). Het begon met tintelingen, een verdoofd gevoel en gedeeltelijk krachtverlies aan mijn linkerzijde. Naarmate het erger werd, kreeg ik diverse medicijnen toegediend, om de pijn te onderdrukken en de aanvallen (schubs) te verminderen. De laatste en meest heftige medicatie Lemtrada/Alemtuzumab (deze legt je immuunsysteem gedeeltelijk plat) kreeg ik via een infuus toegediend, maar ook dat doet zijn werk niet meer.

Hoe gaat het nu?

Ik slik momenteel 24 tabletten per dag tegen de pijn, maar helaas doet dit erg weinig. Eind juli 2019 kreeg ik te horen dat ik uitbehandeld ben en de artsen in Nederland niks meer voor me kunnen betekenen. Gelukkig heb ik een superlieve man die mij ontzettend veel heeft gesteund en dit nog steeds dag en nacht doet. Mijn dochter ziet en weet ook dat het niet goed gaat met haar mama. Ze zegt nu al vaak: “kom maar mama, zal ik je hand vasthouden, je hebt auw in de benen he?” of “moet ik dat even doen mama, je bent moe he?”. Dat doet me echt pijn aan het hart. Ook heb ik lieve familie en vrienden om me heen die voor me klaar staan wanneer dat nodig is.

Hoe verder?

Ik wil weer zelfstandig kunnen functioneren. Daarnaast wil ik zelf voor mijn gezin kunnen zorgen en weer de normale dagelijkse dingen kunnen doen. Ik wil niet voorgoed in een rolstoel belanden! Er is een mogelijkheid om dit allemaal tegen te gaan/te verminderen en dat is een autologe hematopoietische stamceltransplantatie (aHSCT).

Stamceltransplantatie

Voor deze stamceltransplantatie moet ik naar Mexico, want in Nederland wordt deze behandeling helaas niet ingezet voor mijn ziekte. Het doel van de behandeling is om de MS stop te zetten en in het meest gunstige geval zijn er zelfs mogelijkheden tot verbetering van bepaalde ziektesymptomen!

Het doel: 80.000 euro

Deze behandeling kost heel veel geld, namelijk 80.000 euro. Hiermee zijn alle kosten gedekt. We hebben zelf spaargeld, maar dat is lang niet genoeg. Daarom hebben we een stichting opgericht. Het doel is om het bedrag voor 1 februari te halen. Hoe langer ik wacht, hoe verder mijn zenuwen worden aangetast.

Ik vraag niet snel om hulp, maar nu heb ik jullie echt nodig! Help mij om de MS te stoppen, zodat het mijn lichaam niet verder kapot maakt en ik weer verder kan met mijn leven samen met mijn lieve man en lieve dochter.